Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Extra látnivalók rovat: Desert Breath

2008.08.23. 16:48 - Egyip Tomi

Címkék: egyiptom hurghada extra latnivalok desert breath fakultativ program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az extra látnivalók rovattal olyan egyiptomi csodákra szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek nem feltétlen szerepelnek az utazási irodák fakultatív programkínálatában. Rovatunk első állomásaként a Hurghada-ra látogatók szívét próbáljuk megdobogtatni egy modernkori installációval: a Deserth Breath-szel.

A Desert Breath jelentése sivatagi lélegzet, vagy a sivatag lehelete. Ezt az építészeti bravúrt a D.A.S.T. csoport készítette el 1997-ben, Északnyugatra Hurghada-tól. ez a fantasztikus építészeti installáció 178, spirálisan elhelyezkedő homokkúpból áll, melyből 89 kiemelkedik a sivatagból, a másik 89 pedig, amolyan negatívként belesüpped a homokba. Elkészülte óta folyamatosan pusztul, de azért még mindíg fantasztikus látványt nyújt, még műholdakról is látni lehet. Megtekinthető google mapsen is ott, ahonnan az első képet linkeltük. Felülnézetből amolyan komplex gabonaköröknek látszanak, közelről olyan az érzés, mintha valami Marson játszódó sci-fi filmbe csöppentünk volna.

Hurghada-n érdemes érdeklődni a helyi programszervezőknél a lehetőségekről, de akár taxival is megtehető a táv, mindössze 20-30 kilométeres a táv, így ha jól alkuszunk, nagyon olcsón fantasztikus élményben lehet részünk. Attól pedig ne féljünk, hogy magánszervezésben otthagynak a taxisok, az installáció közel van a 24-es úthoz, így azért mégsem a sivatag közepén maradunk magunkra ;)

Desert Breath az Archipedia-n (angol nyelven)

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr32629320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2008.08.23. 20:33:18

Megpróbálunk szept.23 és okt.7 között valamit szervezni ide. van aki akkor lesz kint és jönne?


süti beállítások módosítása