Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Szállodák egyiptomban: Hotel Sea Gull Hurghada

2008.08.26. 15:24 - Egyip Tomi

Címkék: hotel egyiptom szálloda információk hurghada

A szállodákról fellelhető bélyegképek alaposan megnehezítik a választást. Igyekszem minden hotelről a lehető legtöbb, jobb minőségű videót, fotót, lehetőségeimhez mérten frisseket belinkelni. A szállodákkal kapcsolatos tapasztalataitokat a kommentekbe várom ;)

Első alanyunk a hurghadai Sea Gull Hotel.

Szálloda leírása:

A szállodakomplexum közkedvelt ideális fekvésének és szolgáltatásainak köszönhetôen. Nagy területű szállodakomplexum a városközpontban. Népszerűségének hála elég nehéz ide helyet szerezni.

Távolság:

tengerparttól közvetlen repülôtértôl 10 km központtól 50 m vásárlási lehetôségektôl 50 m

Szálloda:

kétágyas szoba 1 pótágy lehetôség felnôtt részére 2 pótágy lehetôség gyermekek részére légkondicionáló telefon műholdas TV hűtôszekrény saját fürdôszoba (kád- vagy zuhanyfülke; WC) hajszárító a recepción széf a recepción (illetékért bérelhetô) erkély (nem minden szobánál)

Felszereltség:

recepció fôétterem kínai étterem; tengerparti étterem bár; diszkó konferenciaterem üzletek medence (napágyak és napernyôk illetékmentesen) gyermekmedence gyermekklub játszótér

Tengerpart:

homokos és kavicsos part napágyak és napernyők illetékmentesen tengerparti bár vízi sportok illetékért

Sportolási lehetőségek illetékmentesen:

animációs programok alkalmanként esti műsorok asztalitenisz strandröplabda

Sportolási lehetőségek illetékért:

biliárd; szauna; masszázs; jacuzzi búvárkodási lehetőség

Ellátás:

büféjellegű reggeli és vacsora

Igényelhető ellátás (felár):

all inclusive: 10.00-tól 23.30-ig napi háromszori fôétkezés; helyi alkoholos és alkoholmentes italok korlátlan fogyasztása; napközben snack (sütemény; szendvics).

Videók:

 

Fotók:

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr95634014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dugó 2008.08.26. 22:57:25

Kedves Egyip Tomi !

Fantasztikus az oldal, és nagyon jól fogalmazol, jó a humorod.:)
Kitartást az oldalhoz. Én is csinálok honlapot, igaz sport oldal, de szintén napi frissítésekkel. Nagy munka, pláne ha munka mellett. Szóval csak hajrá!

Mi reményeink szerint a Sea Star Beau Rivage-be megyünk. Van róla tapasztalatod?
Illetve, ami érdekes lehetne.
Az utazási iroda itt úgy árulja az utat, hogy BUD-CAI, CAI-HUR, HUR-CAI, CAI-BUD, tehát átszállással, 1 éjszaka kairóban 4 csillagos hotel egyúttal városnézés (piramisok, stb) is.
Mi erről a véleményed?
Illetve milyen repülőgéppel visznek kint egyik helyről a másikra? Mennyik a repülő idők?
Remélem nem egy régi propelleressel :)
Köszi a válaszokat előre is!

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2008.08.27. 10:20:58

Szia,
Köszi az életetést, jól esik :)

Az útról: szerintem ezen a módon többe kerül az út valamivel, de a kényelem, és a megspórolt idő pénzben úgysem kifejezhető, így azt mondom, jó választás volt.
Azt javaslom, Kairót maximálisan élvezzétek ki, bár nem lesz ott sok időtök a nézelődésre. A kairói programok közül amit érdemes megnézni azok a piramisok, a régészeti múzeum (ott rögtön irány az emelet, a múmiákat meg hagyjátok ki bátran, hacsak nektek nincs benne az árban). A bazár megtekintése javasolt, de a vásárlást ott nem ajánlom, minden drágább, majd Hurghadán, vagy a vámmentesben vegyétek meg a fixárasokban amire szükségetek van.
A kairó-hurghada repülőút pontos idejét nem vágom, de mivel 3-400km a táv, így szerintem max egy óra lehet maga az út. Belföldön főleg az EgyptAir közlekedik, szóval nem kell aggódni a gépek miatt :)

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2008.08.27. 10:21:30

Jah és beau rivage cikk az oldalon ;) egészségedre

Dugó 2008.08.27. 11:27:56

Szia,

Nagyon rendes tőled, köszi a válasz(okat) !

Nagy Márti 2009.06.12. 08:31:30

Kedves Egyip Tomi!
Kb. Két hete szörfözök a neten (amióta biztos, hogy utazunk), de még egy ilyen oldalt sem leltem, már ami az őszinteséget jelenti, bátorító humorral vegyítve.
Én egy "csóró" pedagógus vagyok, aki egy nagggggyon kerek évfordulóra igen sok gyermekétől kapott ajándékba egy egyiptomi utat. Persze a lehető legolcsóbbat választván a Le Pacha hotelben lesz a szállásunk, amiről az hírlik, hogy csak az oroszokat kedveli. Igaz ez? Beszéljek tán odakinn oroszul, hogy kedvesek legyenek velem?
Másik kérdés: hol éri meg jobban fakultatív programra befizetni? Itthon, vagy a szállodában? Én csak alap programra megyek: repülés oda - tespedés - repülés haza. Ezt a köztes időt szeretném tartalmasan eltölteni. Luxor a minimum, de vágyom Kairóba is, meg búvárkodni is, meg tevegelni is, meg az oázisokba is stb., de ez minösszességében megvalósíthatatlan. Véges anyagi keretekkel megáldva mik legyenek a prioritások?
Nagyon megköszönném a segítségedet: Nagy Márti

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2009.06.12. 12:05:52

@Nagy Márti: Szia Márti!

A Le Pacha jó választás, legutóbb mi is ott szálltunk meg, és pár apróságtól eltekintve jól éreztük magunkat.
Ha rossz szobát kapnátok, feltétlen tegyetek 5 dollárt egy papírba, és kérjetek szobacserét a recepciónál. Javaslom a helyi alkoholokat, a medencei bárban a Mubarak nevű idősebb emberke jól keveri a dolgokat ;) Neki érdemes egyszer kétszer baksisolni, de csak akkor, ha nincs mellette a szállodai egyenruhás manus. A többieknek nem feltétlen kell baksisolni, de ha Mubarakkal jóban vagytok, az már sokat segít.
A Le pachaban sok az orosz, de - saját elmondásuk szerint - nem szeretik őket, én az angol nyelvet javaslom inkább.

Programokat ott fizessétek be, ha Karthagoval mentek, akkor Leilánál próbáljatok alkudni, és ha lehet vele is menjetek programokra, ő nagyon jó. Luxort nagyon ajánlom, az a legszebb, Kairó is jó, de ha csak egy hétre mész, akkor Luxorral jobban jársz, Kairóig oda-vissza borzasztó fárasztó, ha mindkettőre elmész, a pihenés helyett fáradtabban jössz haza :) A szállodában a bejáratnál egy kis pultnál be lehet fizetni quadozásra, a felére, háromnegyedére nyugodtan le tudjátok alkudni, ha kitartóak vagytok, és az élmény az egyik legjobb odakint, egész napos program, tevegelés, sivatag, mesés. Mi ketten egy quaddal 30$-ért mentünk, tényleg jó volt, csak a dvdt ne rendeljétek meg, amit ajánlanak, mert pocsék a minősége.
Ha egy hét, akkor luxor+quad programot ajánlom, ha 10 nap vagy több, akkor kairót is vegyétek bele, de abból a kétnapos az igazi. Ha nem akarnak elvinni a Khan El Khalili bazárba kairóban este, akkor az annyit tesz, hogy lusta az idegenvezető, ne hagyjátok magatokat, bár ha Leilával mentek, ő nem hagyja, hogy kihagyjátok a bazárt :)
Hamarosan összefoglalom már a múltkori utunkat, ott lesz még bőven leírás a Le Pacharol és a programokról is.

Üdv, és jó utat,

Egyip Tomi

Nagy Márti 2009.06.13. 08:23:50

@Egyip Tomi:
Szia és köszönet a gyors válaszért, de még lenne jó néhány kérdésem, ha nem terhellek vele.

Mi az Anubis-szal utazunk, de közvetítő iroda által. Már ez is gutaütést okozott, mert amikor felmentem az Anubis honlapjára - kiderült, hogy közvetlenül tőlük megrendelve az utat közel 50 eFt/fő-vel olcsóbb lett volna. Ehhez kapcsolódik az első kérdés. Ilyen esetben csak a saját utazási irodánk képviselőjétől rendelhetünk fakultatív programot, vagy bárkitől?

Második kérdés: Én glutén érzékeny vagyok, amire azt reagálták, hogy nem gond. Ezen igazándiból nem csodálkozom, mert az a tapasztalatom, hogy már a világ majd minden fejlettebb országában készen állnak a hasonló diétával élők fogadására, csak a magyarok szenvednek a tájékozatlanságtól, no meg az áraktól, mert pl. 1 kg liszt, amiből a kenyerünket sütik 1000 Ft. (Egyik lányom Németo.-ban él. Ő bármelyik DM-ben meg tud magának venni mindent, ami szem-szájnak ingere, olcsón, míg mi Pestről, vagy Szegedről hozatjuk az alapanyagokat.) Milyen ott a kaja? Svédasztalos? Biztos lehetek abban, hogy találok magamnak olyan menüt, aminek még csak a közelében sem járt valamilyen gabona féle? Az ellátásáunk all inc. Ez ott pontosan mit tartalmaz? Bocs a hülye kérdésekért, de életemben először megyek nyaralni külföldre.

Harmadik: Milyenek az árak? Igen sok apró "szuvenír"-rel kell majd hazatérnünk. Mit érdemes hozni, hol érdemes vásárolni? Luxorban, vagy Hurghadában?

Negyedik: Mi újság a búvárkodással? Én "volt" úszóként vizibolha vagyok, és ha a merülésből ki is öregedtem már, a lebegős nézelődés érdekel. Hallottam olyan rémhíreket, hogy arrafelé talán cápák is vannak, bár nem kell tőlük tartani, mert mire odaérnek - kellő képpen jól lakottak. Én mégis tartanék tőlük egy kicsit, ugyanis van még itthon egy kevés dolgom, így nem vágyom cápanászra.

Most ennyi kérdés jutott eszembe, de ha válaszolni tudsz - az lehet, hogy további kérdéseket vet fel bennem. Előre is köszi: Márti

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2009.06.13. 11:21:16

@Nagy Márti: Szia,
Nem terhelsz, ezért van a blog.

Elsőként a közvetítő irodás dologról. A reptéri illeték 40ezer ft körül van, nem lehet, hogy a közvetítő iroda ezt is belevette az árba, illetve hogy az anubison nem az all inclusive-os ár van?

Másodszor glutén. Az AI minden esetben bitang svdasztalt jelent, rengeteg féle zöldésggel és hússal, rántott húst ott nem találsz, maximum a szószokban lehet némi liszt, de erős a gyanúm, hogy még abban sincs. Péksüteményből is annyi féle van mint a dög, így lehet, hogy találsz megfelelőt, bár a gluténérzékenységről én bevallom, nem sokat tudok. A recepción érdeklődj angolul, segítenek, de tuti találsz lisztmentes kaját (reggelire tojást javaslok, meg zöldségeket, később natúr húsokat szósz nélkül).
Ha mégis para van, menjetek el a Praha-ba, nem drága és jó a kaja, az AI kajától meg 3 nap után úgyis csömörötök lesz :)

Ha vásároltok, akkor Hurghada, de csak azért, hogy megtapasztaljátok az alkudozás helyi feelingjét, egyébként a legolcsóbb minden a reptéren kapható, és hidd el, ott minden kapható.
Hurghadan egyébként a Pachabol kijövet jobbra fordulva pár száz méter után jnnek az olcsóbb üzletek, a legolcsóbbak azonban mindig egy-két utcával beljebb vannak a főútnál. Annyira mélyre viszont inkább csak Mubarak kíséretében menjetek.

A Giftunos túrán elmondanak mindent, milyen cápák vannak arra, és milyen más veszélyes állatok, el tudják venni az ember kedvét, de parázni nem kell, vigyáznak rátok. Amerre sok az ember, arra amúgy sem szeretnek menni ezek a mockosz dögök :)

Nagy Márti 2009.06.14. 11:14:57

Szia, köszi és vannak újabb kérdések.
Honnan tudhatom azt, hogy nem jó a szobánk? Nincs összehasonlítási alapunk, bár nem tartozom a hót igényesek kategóriájába.

Milyen valutát érdemes vinni? Néhány utazási iroda fakultatív programajánlata euróban adja meg az árakat, de tudom, hogy dollárt is elfogadnak. Az euró áringadozása miatt fogalmam sincs, hogy mit vigyünk.

Mubarakkal tudunk angolul kommunikálni. Gondolom igen, ha már kétszer is említetted az ő nevét. Ezek szerint nem csak italt kever, hanem másra is megkérhető. Neki pl mennyi baksist adjunk, hogy "értsen" is belőle?

És most egy rövid tájékoztatás a gluténérzékenységről, amit csak azért tartok fontosnak, mert bár a magyarok 10%-nál már diagnosztizálták, de még valószínű, hogy további 10 % él ezzel a betegséggel nem tudván róla. Az eredmény az ő esetükben 2-3 év múlva a biztos!!!!!!!!!!!!! gyomor vagy vékonybél rák. Nagyon szigorú diétát kell tartani, ami annyit jelent, hogy még csak nem is szennyeződhet az ételünk búza, árpa, rozs vagy zab származékokkal. Így pl. kizárva minden féle pékáru, sütik, konzervek, felvágottak, virsli, mirelit sültkrumpli (!?!?!), neszkávék, neszkakaók (szinte mindenben van glutén), csokoládék nagy része, chips-ek, a sör, wiskhy (már akinek ez fontos). Jó, mi? Sokan teszik fel joggal a kérdést, hogy akkor mit ehetünk? Hát azért szerencsére sok mindent és nem is halunk éhen, de kb. fél év, mire megtanulható a diéta és rohadt drága. Mint már említettem 1 kg liszt az OLCSÓBBIK fajtából 1000 Ft. Egy zsemle 300 Ft. De nem is folytatom, akit érdekel, az úgy is utána néz a neten. És még az a szemét ebben a betegségben, hogy olyan idióta tünetekkel jelentkezik, amiről nem is álmodná az ember fia, hogy glutén érzékenységről van szó, és így szép lassan népbetegséggé válik, ugyanis örökölhető, de egy sima náthától is kialakulhat. De együtt lehet vele élni, ha nehezen is.
Ezért bízom benne, hogy én is találok majd magamnak ehető kaját, bár nem hiszem, hogy az én kedvemért sütnének külön kenyeret. Bár, miért is ne ...

Még egy utolsó megjegyzés. Az ár nem tartalmazta a reptéri illetéket, azt még pluszba fizettük. És dettó ugyanazt az utat néztem meg, de ezen mostmár nem rágom a kefét. Két hét múlva ilyenkor már reményeim szerint landoláshoz készül a gépünk. Ezt várom már nagyon.

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2009.06.14. 11:15:07

@Nagy Márti: ami kimaradt:
fakultativot rendelhetsz barkitol, de mielott elindultok, jelezd a sajat irodadnak, merre mesz.
Reggel 10-11 fele szoktak érkezni a karthagosok a szallodaba, egy elég testes fekete hajú lány Leila, nála is érdeklődhetsz.

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2009.06.14. 11:27:26

@Nagy Márti:
Én a dollárt javaslom, szeretik kint, és olcóbb az eurónál. A reptéren azért váltsatok ginit ott, ahol a regisztrációs lapot töltitek ki - jobbra - , de nézzétek meg mindhárom ablakot, mert más a váltási ráta, nekem jobbra a legszélső váltotta a legjobban (dollárt - fontra, forintot nem váltanak).

Mubaraknak párszor 10font (300Ft), plusz ha kedvesen elbeszélgettek vele, akkor betud barátnak. Minket úgy vitt el egy Hurghadai városnézésre melo után, hogy nem fogadott el érte pénzt. Jó ember, csípni fogjátok.

Glutén: Ez esetben a helyi alkoholokból nektek marad a Gin és a Rum. Ingyen van este 10-ig, spritetal keverve finomak -:) Kajákból pedig akkor tojás, meg a húsok, zöldségek maradnak, krumpli is van majdnem mindig, sőt sütiből is vannak gyümölcszselék, pudingok.

Mikor nem jó a szoba?
Ha nincs erkélyed, ahova kiülhetsz, ha a szobád utcára, vagy a szomszéd szállodára néz. AZonnal le kell menni reklamálni, mondd meg, hogy nem leszel hálátlan, még aznap, vagy másnap kicserélik a szobát. Csak jelezd, hogy adsz majd pénzt, előre ne adj semmit, azt javaslom, mert másnap másik portás lesz...

Baksisolásnál figyelj, hogy csak az az ember lássa a baksist, aki kapja, mert bajuk lehet belőle, ha elfogadják. Túl sokat adni nem kell, az alap fizetésük 8-16ezer ft körül mozog az ottdolgozóknak.

Az árak miatt ne edd a kefét, érezd jól magad, és vigyél kalapot, meg ha tudsz, az utakhozkisebb hűtőtáskát jégakkukkal, mert a jeges víz 10 perc alatt lesz langyos...Hosszú utakon jól fog jönni. Ma-holnap teszek fel fotókat és leírást a Le Pacharól. Jó utat nektek.

Nagy Márti 2009.06.14. 23:31:05

@Egyip Tomi: Nagyon köszönöm a türelmedet és a válaszaidat. Még mielőtt indulunk (júni 28.) szívesen megnézném a fotóidat a Le Pacháról. Ha visszajöttünk, feltétlenül beszámolok az élményeimről: Márti

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2009.06.15. 01:51:19

@Nagy Márti: Le Pacha képek, beszámoló a blog új címén a egyiptomi.com címen.

Nagy Márti 2009.07.10. 21:55:37

Kedves Egyip Tomi!
Nem szívesen bár, de hazaérkeztünk Hurghadáról. Nem fogok most részletes élménybeszámolót tartani - néhány dologról azért írnom kell. Először is: rengeteget segítettek a tanácsaid. Már a második napon megismerkedtünk Mubarakkal, akivel barátságot is kötöttünk. Nem voltunk szűkmarkúak, öt dollárral indítottunk, mire ő a szívéhez kapott. Még aznap este elvitt bennünket az óvárosba és megmutatta Hurghadának olyan részeit, ahová - állítása szerint - európai turistának egyedül nem tanácsos ellátogatni. Megszemlélhettük a hírhedt zöldségpiacot, amit itthoni léptékekkel lehetetlen minősíteni. Elképesztő, ámbár hatalmas élmény volt. Azt is neki köszönhetjük, hogy az ő javaslatára gyönyörű ajándékkal lephettük meg gyerekeinket. Csináltattunk nekik személyre szóló ezüst kartusokat.
A szálloda valóban gyönyörű volt. Ott aztán tényleg megtalálható minden, ami szem-szájnak ingere. A szobák egyszerűek, de tiszták és kényelmesek. Az étkezések svédasztala fenomenális volt. Talán még túl nagy is volt a választék. Sőt, még az én diétás étrendem is megoldódott. Az utazási iroda ugyan nem értesítette őket, de már az első napon sikerült nekünk magunknak tisztázni a dolgot, így aztán királynői kiszolgálásban volt részem. Ahogy beléptünk az étterembe, az egyik pincér máris ott termett és elmondta, hogy mit ehetek, ha pedig nem volt lisztmentes menü - nekem külön készítettek.
Sajnos csak a harmadik napon jöttünk rá arra, hogy érdemes mindenkiben tudatosítani, hogy magyarok vagyunk, pontosabban NEM OROSZOK, mert ők aztán katasztrofális módon viselkedtek. Utálták is őket rendesen. Mértéktelenül vedeltek, a tányérjaikat aberrált módon megpúpozták, és persze a felét ott hagyták.
A fakultatív programok is mesések voltak. Mi végül is Giftunt és Luxort választottuk. A szafari már sajnos nem fért bele sem időben, sem anyagilag. De nem baj. Én eldöntöttem, hogy még biztosan visszamegyek egyszer.Leilával már nem találkozhattunk, mert az egész Kartaghos csapatot menesztették. Állítólag volt valami zűr körülöttük. Az Anubisos csajok viszont szuperek voltak. Az áraik korrektek és jóval olcsóbbak, mintha itthon fizettünk volna be.
Mindent összevetve gyönyörű és felejthetetlen utunk volt.
Még utoljára lenne egy kérésem. Szeretnénk Mubaraknak egy csomagot valahogyan eljuttatni. Ha tudomást szereznél arról, hogy valaki megy a közeljövőben a Le Pacha-ba, kérlek értesíts e-mailban. Címem: tanti17@freemail.hu
Köszönünk még egyszer minden segítséget és tippet: Nagy Márti

tornadolulu 2009.08.21. 14:25:28

Szia Egyip Tomi:)

Először is szívből gratulálok a blogodhoz - az első olyan blog számomra, ami valóban teljesíti küldetését, az adott témában, melyben létrejött egyedi stílusú és igen széleskörű tájékoztatást nyújt, szubjektív megfogalmazást alkalmazva megőrzi objektivitását is. Ez aztán a para - doxon:)))
Szóval, örülök Neked:)
Látván, hogy a hozzád intézett kérdéseket is komolyan veszed, ezúton veszem a bátorságot és én is feltennék néhány kérdést a közelgő Egyiptomba tervezett nászutunk okán.

Sok iroda ajánlatát alaposan körbejárva mi Taba mellett tettük le a voksot, a Sonesta Beach-et választva. Természetesen sok helyen olvastuk a kommenteket, amiket átengedtünk a mi kis szűrőnkön és bízom benne, hogy az így maradt infok alapján jó döntést hoztunk.
Kérdésem az lenne, hogy tudsz e közelebbit Tabáról és esetleg a Sonestáról? Örülnénk, ha a Te szemszögedből is "hallanánk" a helyről:)
Sajnos csak 1 hétre tudunk menni, de a két napos Kairo tuti benne van a tervben, e mellé még 1 vagy 2 fakultatívot is be fogunk iktatni, mert egyrészt mi nagyon aktívan nyaraltunk/pihentünk eddig is, másrészt, ha már ott vagyunk...:)))

Az info reményében
szép Napot Nektek / Tornadolulu

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2009.08.22. 10:00:59

Szia,
Az esküvőhöz előszöris sok boldogságot kívánok.
A Tabai Sonesta-ról nincsenek bővebb infoim még, ha hazajöttök, feltétlen írjatok nekem valami beszámolót, kíváncsi vagyok. A Sonesta márkanév általánosságban sok rosszat nem jelenthet, ha valami problémátok van, angolul nyugodtan reklamáljatok. Mint mindenhol egyiptomban, egy kis baksis könnyen elsimítja a problémákat, ha ezzel tisztában vagytok, akkor jó élmény lesz nektek az út. Kairóból szerintem az egy nap bőven elegendő, a lényeget megmutatják így is, Luxort viszont semmiképp se hagyjátok ki, az az igazi csoda.
Tabán még élményszámba mehet az üvegfeneskű hajótúra, és némi quadozás, s bár Tabáról jóval hamarabb értek el Kairóba, és/vagy Luxorba, mint Hurghadáról, azért arra készüljetek fel, hogy így is kimerítő lesz a buszozás. Sok üdítőt vigyetek, plusz hűtőtűskűt, mert lehet, hogy nem kaptok a buszon, és utatok idején embertelen hőség lesz.
Kellemes nászutat, remélem jól telik az időtök földijeim :)
Ha akad majd rá időtök, feltétlen küldjetek beszámolót ;)

Egyipt Tomi

tornadolulu 2009.08.23. 18:58:45

Kedves Tomi,

köszönöm a gyors választ és a jókívánságot:)
Azt már eldöntöttem, hogy ha hazaérünk, természetesen küldök anyagot a szállóról és az útról képekben és írásban egyaránt.
Elgondolkodtató, amit a Kairói úttal kapcsolatban írtál - biztos, hogy megfontoljuk és a pénztárcánk függvényében alakítjuk majd ki a fakultatívokat. Imádjuk a történelmet mindketten és már mindketten alig várjuk, hogy ott legyünk:) /persze ebbe belejátszik, hogy 14 hónapja nyomjuk a melót és alaposan ki vagyunk égve..., nagyon kell már a tenger!!!!/
Baksis - hát, ez nálunk nem probléma, egyrészt alapból úgy vagyunk beállítva, hogy ha valamilyen szolgáltatással elégedettek vagyunk, azt így is kifejezzük itthon is, mert tudjuk, hogy ez milyen jól esik annak, aki kapja. Másrészt tisztában vagyunk az Egyipromi kultúrának ezzel a részével és szeretjük tiszteletben tartani más országok szokásait és alkalmazkodni mikor ott vagyunk.
A hűtőtáskát köszi, hogy említetted - majdnem kiment a fejemből!:))
Szept.10. körül jelentkezem, addig is minden jót Neked Földi:)))

Hálás köszönettel/Tornadolulu

yumer 2009.08.28. 16:43:48

Kedves Tomi!

A többiekhez hasonlóan magam is csak gratulálni tudok a blogodhoz. Egyszerre informatív s szórakoztató, az én kis boldogságomhoz nem is kell nagyon több.
A korábbi hozzászólásokból már sok mindent megtudtam, ám azért tovább kérdeznélek kinti tapasztalataidról.

In medias res: szeptember első felében egy hetet fogok Hurghadan tölteni a kedvesemmel. Hosszas keresgélést követően a Palm Beach Resort mellett döntöttünk. Szerinted jó választás-e a szálloda, tudsz-e valamit róla?

Milyen fakultatív programokat tudnál ajánlani Hurghadan vagy a környékén, amik kisebb költségvetéssel is elérhetők?

Ezek a fakultatív programok elérhetők-e a helyiek által is (az utazási irodát kihagyva)?

Érdemes-e a vízumot csak a Sinai-félszigetre befizetni? (Valahol ezt hallottam.) Hurghada mely részeit érdemes felkeresni?

Köszönöm a türelmed, a segítséged: yumer

Viszonzásul számíthatsz élménybeszámolóra tőlem...

luzsol 2010.01.30. 17:27:46

Hello Tomi!
Először is , én is grat. az oldalhoz.Egy jó párat megnéztem már, de mindenhol, csak a felszínes mézes, mázas képeket láttam, olvastam.

Én és a kedvesem egy hétre megyünk a See Gull-ba.
Ezt kapja tőlem Valentin napra. :)
Én már tényleg bejártam a világot, de valahogy Egyiptom mindig kimaradt.
Na majd most !
Előre tervezett programunk, egy két napos buszos Kairói út.
Olvastam a Luxori programot is, de ha egy hetünk van, és a piramisokat nem akarjuk ki hagyni, akkor csak ez fér bele.
Esetleg abban tudnál segíteni, hogy kint is tudok az előre tervezett fél panzióra rá fizetni az Al. kedvéért.Vagy a fél panzió is bőven elég?
Illetve talán tudod, hogy melyik a legjobb szoba a See Gullban?
További sok sikert az oldalhoz, mint látod mindenkinek tetszik.
Luzsol. :)

Egyip Tomi · http://orultseg.blog.hu/ 2010.01.30. 18:39:31

@luzsol: Szia,
Ha két napra mentek Kairóba, a bazárt ki ne hagyjátok, van pár lusta idegenvezető aki elzavar pihenni, de ne hagyjátok magatokat!!!!!! lehet nyugodtan balhézni is, de a két nap lényege hogy az első nap estéjén a bazárba el KELL menni! A második nap elhanyagolható főleg a hard rock café látogatás...Tök fölösleges. Ha egy napra mentek Kairóba, és megnézitek Luxort is, na aaaz az igazi, bízz bennem, így van, árban meg kábé ugyanannyira jöttök ki, igaz az utazás megterhelő.
Ez ugyan jelenthet egy kis plusz költséget, de férjen bele, mert kihagyhatatlan.
Luxor pedig varázslatos, kár kihagyni, de ha csak egy hét időtök van, az sajnálatos, igaz egy hétből én csak egy napot lennék Kairóban, ha újra mennék, remélem idén nyáron újra mehetünk Timivel.
Én a helyetekben AI-t fizetnék, de még itthon, itt is módosítható, onnantól sok költségetek kint nem lesz. És leginkább ha már kifizetitek a durva reptéri illetéket, én ráfizetnék még egy hetet az egészr, a költség elenyésző, ha kiszámolod, mennyire jössz ki naponta, ha beleveszed az illetéket is...
De a budget nem ismerem, egyszóval ez rajtatok áll. Luxor viszont....priceless, de tényleg. Monumentális, sokkal nagyobb élmény, mint a piramisok.
A maradék időtökben javaslok egy egynapos quadtúrát, kint fizessétek helyszínen, felére, háromnegyedére le lehet alkudni simán, ha nem az utazási irodásoknál kéritek, hanem helyieknél, akik legtöbbször a medence mellett toboroznak, vagy egy poszton ülnek a szálloda portáján.
Melyik szoba jó? ami tengerre és/vagy a medencére néz, és lehetőleg közel is van ahhoz. És persze ahol jó a légkondi :)
Hamarosan lesz időm végre felvinni a legutóbbi utunk fényképes beszámolóját. remélem....
Jó utat nektek, és szerintem még itthon bővüljetek ki legalább 10 napra, 7 nap nagyon kevés odakint.

Üdv

Egyip Tomi

UI: a blogom az egyiptomi.com címen frissül tovább, ott már találtok pár újabb cikket is.

ferikemedve 2012.07.15. 21:13:03

Szia Egyip Tomi!

Kedden indulunk ide hurghadai Sea Gull Hotelbe.
valami jó tanács mire-kire kell figyelni.
köszi előre is.
ferikemedve


süti beállítások módosítása