Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Fakultatív programok: Giftun sziget

2008.08.31. 12:01 - Egyip Tomi

Címkék: egyiptom hurghada fakultativ program

Ím álljon itt a sokakat hezitálásra késztető Giftun-szigeti túra ismertetője, némi videó támogatással. (Pávörd báj jutyúb) Természetesen a program irodánként mutathat némi eltérést, de egyiptomban így van ez, insallah...

A program

Reggel 9 magasságában indul a transzfer a hajókhoz, melyek minket, kedves szeretnivaló turistákat fognak ringatni a végcélunkig. Az indulási idő persze, mint minden más programnál, elég rugalmas, plusz függ a szállodától is, vannak szállók, melyeknek a saját tengerpartjáról indul a boat, itt a transzfer a stégre sétálásból áll (ha szépen megkérünk valakit a személyzetből, fogja a kezünket a hosszú úton, csak hogy a transzferérzés is meglegyen).

Egy-másfél óra hajókázás után, mely során Allah segedelmével még delfineket is láthatunk, a hajó kiköpi a vascirmost, és van lehetőségünk némi snorkelezésre (ez a felszíni búvárkodás neve külföldiül, felszerelés békatalp, szemüveg, pipa, szükség szerint mentőmellény). Aki még nem csinált ilyet, annak is javasolt, ha para van, úgyis kimentenek :) Aki felszereléshiánytól küzd, az kérhet még a parton, a legtöbbször adnak ingyen a túra idejére, de vásárolni is lehet jóárasítva még előző nap.

A szigetet meglátva mámoros állapotba ringat a tömény gyönyörűség, erre nincsenek szavak, már csak Johnny Depp hiányzik karibkalóz ruciban, hogy teljesen eltévedjünk. Gyönyörű fehér homokos tengerpart, csodálatos természet, a vízben pedig rengeteg korallzátony vár minket. Ezek környékén a tapasztalatlan elvtársak ne nagyon rontsák a vízsűrűséget, mert a korall azért nem fürdőszivacs, elég tisztességesen megkarcolhatja az egyszeri ember habtestét. Snorkelezésre természetesen itt is van lehetőség, ha ez eddig nem let volna egyértelmű.

Ebéd sztenderd esetben a hajón fogyasztható, ami finom, és módjával laktató is, no persze Gundel nevű hajóval még nem találkoztak a Giftun sziget közelében...Zaba után hazahajókázás, útközben még némi nyíltvizi snorkelezés, vagy napozás, esetleg delfinles, kinek-kinek ízlés szerint. Hazaérkezés kora-késő délután, irodától, csapattól függően.

A szállodába visszaérkezés után a parton, vagy a szállóban is élvezhetjük azon házastársak eszméletlen veszekedését, akik otthon hagyták a kalapjukat, és napszúrást kaptak a hajón. E program közben kezelhetjük az otthonfelejtett naptej miatti napégési sérüléseinket egy hideg koktél társaságában.

A program 20-35 Euróba fáj a nagyérdeműnek, de ha szeretnénk delfineket látni, ez egy nagyszerű lehetőség. A legcsodásabb az lenne, ha némi baksis fejében tutira jönnének ezek a mókás állatok, de ugye tudjuk....insallah, azaz isten akarata szerint találkozhatunk velük.

Most pedig jöjjön pár videó, ízlés szerint megtekinthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr10634075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása