Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Emésztés rovat: Rizspuding

2008.09.01. 18:38 - Egyip Tomi

Címkék: kaja egyiptom recept

Ezen posttal az arab édességek világába kaluzolom a nagyérdeműt, egyúttal jegyeket, bérleteket ellenőrzésre kérek :) A rizs és a puding eme érdekes elegye remélhetőleg mindenkinek ízleni fog, az elkészítése egyszerű, egyszerűségével fordított arányban pedig finom. Vigyázat, a rizs világpiaci ára az egekben, ráadásul az íze garantált repetát eredményez...Elkészítése saccperkábé egy órácska, a cucc arab neve, ha kint kóstolnánk bele, Mahallabiya Borto'Al, és meg ne kérdezzétek, melyik része ennek a rizs, melyik a puding...Az pedig, hogy a cucc a képen nagyon ocsmányul fest, senkit ne zavarjon, frankón finom a termék ;)

Hozzászükségeltetik:

40 dkg rizs
4 dl narancslé
2 dl tej
1 szegfűszeg
1 mokkáskanál őrületesen őrölt fahéj
1 narancs reszelt héja (vagy kettőé, az ízlésetekre bízom)
10 dkg cukor (szintén ízlés dolga)
3 deka dióbél

Vizet forralunk, majd a rizst egy elegáns csuklómozdulattal belecsapjuk. Vigyázat, a kifröccsenő forró víz égési sérüléseket okozhat! Nagyjából 10 percig hagyjuk, hadd szokja a forró vizet, majd kiszedjük, és megszabadítjuk a nedvességtől. Összekeverük a tejjel, meg a többi cuccal, kivétel ezalól a narancshéj és a dió, azok még várjanak a sorukra...

Lassú tűzön addig kínozzuk az alapanyagokat, amíg egybe nem masszálódnak, ha ezzel megvagyunk, hagyjuk csitulni a kedélyeket kihűlésig. ezután keverjük hozzá a reszelt narancsbőrt, csapjuk ki kis tálkákba, a tetejét meg úgy istenesen hintsük meg dióval.

Jó étvágyat kívánok.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr67643647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása