Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Gyakori kérdések rovat: Van e cápa a vörös tengerben?

2008.09.02. 15:28 - Egyip Tomi

Címkék: egyiptom vörös tenger információk gyik

Valljuk be, sokan vannak (vagyunk), akik fosnak a cápáktól. Ezekben az emberekben üdülés előtt, ha tenger-, vagy óceánpartra készülnek, tutira felmerül a kérdés: ugyan vannak e arra cápák? Megvallom, én valszeg már egy delfinuszonyra is behaluznám, hogy nagy fehér cápa, aki pont az én fehér seggemre pályázik, így muszáj volt utánajárnom.

A megnyugtató válasz hajtás után olvasható ;)

 

Van. Beljebb, de van sokféle, és bőven. Attól azért nem kell fosni, hogy felzabálnak a beachen, a búvárszakik még azt is meg tudják mutatni, hogy merre vannak a milyenek ;)

Sőt, 2005 szent évében a vadászatukat is betiltották, már ami a vörös-tengert illeti. Jó, persze, állatvédés meg minden, igazuk is van, esküszöm ügyesen használom a guglit, de nem találtam hírt Vörös-tengeri cápatámadásról, ami azért megnyugtató. Update: angolul megtaláltam, a legutóbbi halálos cápatámadás 2004-ben volt, de még így is utolsók a listán. Ausztrália partjainál már nem lennék ilyen bizakodó, ott azért évi egy-két embert megkóstolnak a drágák :)

A magyarok számára is népszerűbb turisztikai célpontok közül az ISAF (International Shark Attack File - Floridai Természettudományi Múzeum) statisztikája szerint Olaszország vezeti az elmúlt egy évszázad cápatámadási rangsorát, 12 halálos kimenetelű balesettel.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr20644998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbitron 2012.06.13. 12:04:43

Shar el sheikh -nél renszeresen vannak támadások 2010-ben és 2011-ben is jelntettek jópárat.
Volt, hogy 1 hét alatt 5 táámadás volt. Ti mit hallottatok erről?
Írtani kellene ezeket a dögöket!

Vilmos Simon 2017.07.21. 18:20:38

fasza hogy vannak cápák kiirtanám öket


süti beállítások módosítása