Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Emésztés rovat: Egyiptomi sült hal

2008.09.22. 15:18 - Egyip Tomi

Címkék: kaja egyiptom recept

Az egyiptomi sült hal, alias SAMAK MA'LI egy roppant finom étek, az elkészítése is egyszerű, és garantáltan nem fekszi meg a gyomrunkat. Lássuk is a belevaló hozzávalókat:

80 dkg apróhal
1 citrom leve
2 fej fokhagyma (fok-baszál, tudjátok ;)
2 evőkanál olívaolaj
bő olaj a sütéshez (ajánlom a pálmaolajat, színtelen, szagtalan, nem ég le)
12 dkg liszt
1 evőkanál köménymag
só és bors

A halakbelét kiontjuk, majd kívül-belül megmossuk, és hagyjuk megszáradni. A fokhagymát nyomóval belepaszírozzuk a citromlébe, sót, borsot, köményt és olívaolajat adunk hozzá ízlésünknek megfelelően, majd a lisztet is hozzácsapjuk, és kevés vizet adagolva hozzá, addig kevergetjük, amíg a palacsintatésztához kovergáló elegyet nem kapunk.

No ebben a tésztában aquaparkosat játszunk a halacskákkal, alaposan megfürdetjük őket, majd egy elegáns csuklómozdulattal a felhevített olajba tosszantjuk őket. Ha már szép aranyszínűek, vegyük ki őket, hadd csöpögjenek le.

Díszítésnek citromkarika dukál a kaja mellé, mindenkinek jó étvágyat kívánunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr11675880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása