Egyip Tomi blogja

Egyiptom utazás, információk, hasznos linkek, tippek, fényképek, beszámolók, árak, egyszóval minden ami hasznos lehet az egyiptomba utazóknak.

Ohh és el ne felejtsük:
"disz blog iz indorszd by kopaszmercis"

Képeket, beszámolókat, élményeket szívesen fogadok az 1iptomi@gmail.com címre.

Hirdetés

Itt bulizunk mi

Hurghada időjárása

Sharm el Sheikh időjárása

Taba időjárása

Friss topikok

Egyiptomi orvosok és a biztosítás

2008.09.18. 14:50 - Egyip Tomi

Címkék: egyiptom egészségügy információk tanácsok orvosok

Akinek esze van, mindenképp köt baleset, illetve betegbiztosítást, mielőtt utazni indul, hogy megkímélje magát az esetleges kiadásoktól. Nincs ez másként az Egyiptomba utazókkal sem, és bár nem kívánjuk senkinek, hogy orvosi segítséget kelljen igénybe vennie nyaralása folyamán, azért érdemes pár dolgot észben tartanunk.

A legelső, általános félelem egészségügyi vonalon az arab világgal kapcsolatban az orvosok képzettségi szintje. Ettől jobb, ha nem tartunk, a kórházak jobban felszereltek, mint nálunk, és az orvosok is nagyon jólképzettek. Én személy szerint ha már kórház, inkább egyiptom, mint a budapesti Margit kórház hogy csak egy példát említsek.

Ami nagyon fontos pont az egyiptomi orvosi ellátásoknál, hogy még mielőtt orvosért rohannánk, hívjuk fel a biztosítónkat, mondjuk el mi történt, és ők megmondják, melyik orvosokkal, eü intézményekkel állnak szerződéses viszonyban. Ha így teszünk, az orvosi ellátásért nem kell fizetnünk, a biztosító lemeccseli a partnereivel.

Amennyiben pánikolva nem ezt az utat választjuk, úgy jó eséllyel nem szerződéses partnernél kötünk ki, akinek előszöris ki kell fizetni a szolgáltatás díját - balesetnél ráadásul az embernek eszébe sem jut alkudozni - és utána kaphatjuk vissza az összeget itthon a biztosítótól. Persze ilyen esetben valószínűleg nem a teljes összeget, hiszen ezek a dokik olyan árat mondanak, amilyet nem szégyellnek, egy alap vizitért is elkérhetnek akár 100 Eurót is, amiből jó, ha hatvanat megkapunk majd a biztosítótól. És ebben az esetben még csak nem is a biztosító a geszi, ők leírták, tessék csak jobban elolvasni!

Így tehát javasolt elsőként a biztosító forródrótján érdeklődni, mielőtt bármiféle egészségügyi szolgálatatást igénybevennénk, egyéb esetben akár 500 Eurónk is bánhatja a dolgot, aminek jó, ha töredékét viszontlátjuk majd. Utazó figyelj, és inkább ne szenvedj balesetet ;)

Olyan apróságokért, mint antinal, jobb ha lemegyünk magunk a gyógyszertárba, és megvesszük, nem drága, sóherek kérjenek nyugodtan számlát a tranzakcióról, az a 150 Ft szerintem nem éri meg még a telefonálgatást sem. Végezetül pár kép egyiptomi orvosokról, kórházakról, hogy megnyugodjon a pici leketek:

A bejegyzés trackback címe:

https://egyiptomi.blog.hu/api/trackback/id/tr6669947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása